sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

England = ♥

En ikinä olisi osannut kuvitella meidän Englannin reissusta tällaista, kuin se on ollut. Ollaan päästy kokemaan, näkemään ja oppimaan niin mielettömän paljon näiden kohta kahden viikon aikana että huh. Ensinnäkin se on kokemuksena ollut jo tajuton, että ollaan saatu hoitaa mm. kanoja, emua, kissoja ja villikissoja, frettejä, rottia, siiliä, hamstereita, hiiriä, deguja, afrikkalaista jättiläisrottaa, poneja, possuja, vuohia, alpakoita, kaneja, käärmeitä, gekkoja, sammakoita, kilpikonnia ja todella montaa muuta matelijaa, hyönteistä ja lintua joiden nimistä mulla ei edes ole hajuakaan!

Ensimmäisellä viikolla tosiaan päästiin käymään lammasfarmilla (juotimme pieniä karitsoja ja kävimme läpi erilaisia syntymäasentoja), seurasimme kun eläinlääkäri tuli raspaamaan ponien hampaat, osallistuimme muutamalle mielenkiintoiselle oppitunnille ja luennolle (mm. avustajakoirista, matelijoista ja eutanasiasta) ja kävimme katsomassa tässä koululla järjestettyjä kouluratsastuskisoja. Viikonloppuna kävimme omalla porukalla pienellä shoppailureissulla Manchesterissa, julkisilla liikkuminen oli onneksi tosi helppoa!

Tällä viikolla ollaan päästy käymään pienessä eläintarhassa, saatu avata lintu ja katsoa miltä sen sisuskalut näyttää, taas osallistumaan muutamalle oppitunnille, mukaan eläinlääkäriin (ja näkemään miten rotta saatettiin viimeiselle matkalleen), autettu "villieläinkylässä" rakentamaan eläimille tarhoja & juottamaan taas pikkuisia karitsoja, ja hoidettiin taas monia erilaisia eläimiä. Ja koska yksi projekteistamme tämän reissun aikana on kouluttaa koulun eläimiä, minä päätin kouluttaa freteille kosketusalustaa. Ja vitsit, miten näppäriä eläimiä ne onkaan kouluttaa! Instagramista löytyy pieni videopätkä mun tililtä; @mirkahallami. Viikon kohokohta oli ehkä kuitenkin kun meidät saatiin järjestettyä yhden ryhmän mukaan Cruftsiin. Jokainen koiraharrastaja varmasti tietää mikä tapahtuma Crufts on (jos et, niin nyt on korkea aika ottaa selvää). Ihan mieletöntä, että sitä on aina katsonut videoita ja kuvia sieltä, mutta nyt pääsi itse käymään paikanpäällä! Tapahtuma itsessään ei ollut Suomen messaria kummempi ainakaan torstaina, järkyttävästä määrästä myyntikojujakin suurin osa oli lähinnä sellaista krääsää. Mutta oli kiva käydä ja tarttui sieltä muutama tuliainen Rillallekin.Näille tuleville kahdelle viikolle on myös suunniteltu meille ihan törkeän kivaa ohjelmaa, mutta niistä kerron lisää kun ne on ohi. Oon kyllä tosi onnellinen, että tänne pääsin ja päätin lähteä. Aivan mieletön kokemus! Ihmisetkin ovat todella ystävällisiä ja avuliaita, välillä ihan miettii että voiko oikeasti olla olemassa näin paljon vilpittömästi ystävällisiä ihmisiä. Englanti on monelta osin mun mielestä todella kaunis maa, ja olenkin ehkä salaa pikkaisen ihastunut. Enkä ihan pikkaisen.. On tässä tullut pohdittua jos joskus sellainen tilanne tulee eteen, että tänne voisi vuodeksi-pariksi muuttaa niin kyllä kiitos. Menisi vakavaan harkintaan ja varmaan toteutukseenkin.

Mutta tällaista tällä erää! Kaikki kuvat on eläintarhareissulta ja lopussa muutama iltainen maisemakuva täältä koulun lähialueelta.2 kommenttia:

  1. Vau, kuulostaa ihan mahtavalta!! Tosi kiva lueskella näitä sun kuulumisia, odotan innolla tälle jatkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tää on kyllä ollu aivan mahtava reissu :) <3

      Poista

tinttarilla kiittää kommentistasi ♥